Zapečené brambory Hasselback

23. prosince 2014 v 1:44 | Miluška |  Receptíky k nakousnutí





Zapečené brambory Hasselback

Doba přípravy:Do 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Zapečené brambory Hasselback Foto:
Zapečené brambory Hasselback
Foto: isifa.com
Na přípravu této luxusní přílohy máme pro vás tip: Krájení brambor vám půjde snadněji, pokud si z obou stran brambory obložíte dřevěnými čínskými hůlkami. Díky tomu se nůž nedostane až na podložky a vy tak zabráníte nechtěnému prokrojení.
Suroviny
nové brambory 500 - 750 g
husí sádlo 2 - 3 lžíce
hrubá sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1
Předehřejte troubu na 190°C, u plynové na stupeň 5. Brambory do hloubky nařízněte na tenké plátky, ale tak, aby se úplně nerozkrojily. Přendejte je na mělký pekáč.
2
Rozpusťte sádlo a brambory jím potřete. Posypte je solí a pepřem. Pečte brambory na horní příčce trouby (třeba nad krocanem) 1-1¼ hodiny a příležitostně je potírejte husím sádlem. Použijte malý nůž, abyste zářezy rozevřeli a sádlo se dostalo dovnitř. Brambory by měly být lehce zlatavé a při propíchnutí měkké.
3
Vyndejte z trouby a hned podávejte.
Zapečené brambory Hasselback Foto:
Zapečené brambory Hasselback


zdroj: Foto: isifa.com

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama